خرما یکی از میوههای بسیار مقوی و خوشمزه است که مصرف آن به ویژه در ماه مبارک رمضان بیشتر از روزهای دیگر سال است. این میوه مقوی دارای قند کاملا طبیعی بوده و هیچ ضرری برای بدن ندارد و میتواند انرژی بدن را پس از خستگی و گرسنگی طولانی مدت به خوبی تامین کند. خرما انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن در ناحیه خاصی از جهان رشد میکنند. اما روش درست نگهداری از آن چگونه است که بتوان مدت طولانی آن را مصرف کرد؟ با ما در این مطلب از بیسکوپدیا همراه باشید که روشهای نگهداری از خرما را برایتان مورد بررسی قرار دهیم.

ارزش غذایی خرما
از آنجایی که میدانید، خرما دارای ارزش غذایی بالایی است و کالری بسیار خوبی دارد اما مزیت مصرف آن برای زنان و مردان متفاوت است. هر یک عدد خرما دارای ۲۳ کالری بوده که این به آن معنا است خرما سرشار از مواد مغذی است. پس به هیچ عنوان نباید از خاصیت آن برای زنانی که حامله هستند، چشم پوشی کرد.
درست است خرما یک میوه شیرین است اما قند آن کاملا طبیعی بوده و میتواند به سرعت گرسنگی را رفع کند که اصلا موجب افزایش وزن نمیشود.
خرما سرشاز ویتامین ب۶، سدیم، آهن، پتاسیم ، پروتئین و کلسترول طبیعی است. البته اینها تنها بخش کوچکی از خواص خرما هستند یعنی خرما بیشتر از تصورات ما برای بدن مفید است. اما اگر ندانید چطور باید به درستی از خرما نگهداری کنید که خراب نشود، خاصیتش را از دست میدهد. در ادامه شما را با بهترین و کاربردیترین روشهای نگهداری از خرما آشنا میکنیم.
نحوه نگهداری از خرما
همانطور که میدانید، خرما انواع مختلفی دارد و هر کدام در ناحیه خاصی از جهان کشت میشوند. در کشورمان ایران بیشترین میزان خرماها در شهرهای کرمان و هرمزگان کشت میشوند و به سایر شهرهای کشور و حتی کشورهای جهان صادر میشوند. خرماهایی که در ایران بیشتر رایج هستند شامل خرمای رطب، کبکاب، مضافتی، خارک، کروت و خرمای خاصویی است که شیوه نگهداری هر نوع متفاوت است.
نگهداری از خرمای رطب
خرمای رطب خرمایی آبدار و رسیده است که رنگ تیرهتری داشته و بافتی نرم دارد.
برای حفظ طولانی مدت خرمای رطب بدون از دست دادن طعم و کیفیت آن، باید در یک ظرف یا قابلمه در بسته داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنید که این میتواند عمر خرما را حتی به یکسال هم بدون افت ذرهای کیفیت برساند. با خرمای رطب میتوانید یک شله خرمایی بوشهری بسیار لذیذ درست کنید.

نگهداری از خرمای خارک
خرمای خارک همان خرمای نارس و یکی از انواع خرما است که بافتی زرد رنگ داشته و داخل خود خرما سفید است. برای نگهداری از خرمای خارک دو روش وجود دارد. یکی اینکه آن را در جای خشک و خنک ترجیحا سرد همچون یخچال قرار دهید که عمر آن را طولانیتر میکند. دوم اینکه نیتوانید خرما را بپزید و سپس نگهداری کنید.

نگهداری از خرمای خاصویی
خرمای خاصویی خرمایی بسیار محبوب است که محصول شهر کرمان بوده و بافتی نرم و شیرین دارد. برای نگهداری از خرمای خاصویی باید پس از بسته بندی آن را در فریزر قرار دهید چرا که برای استفاده کوتاه مدت نگهداری آن در یخچال ممکن نیست. اما برای استفاده روزانه میتوانید مقداری از آن را در ظرف ریخته و در یخچال قرار دهید و روزانه آن را نوش جان کنید. با خرمای کبکاب میتوانید رنگینک توپی خرما برای ماه مبارک رمضان درست کنید که خیلی خوشمزه است.

نگهداری از خرمای کبکاب
خرمای کبکاب در واقع همان خرمایی است که اکثریت مردم آن را به عنوان خرمای اصل میشناسند که بافت نرمتری نسبت به سایر خرماها داشته و دارای مقدار زیادی شیره است. جهت نکهداری طولانی مدت از خرمای کبکاب باید آن را در یخچال یا فریزر قرار داد چرا که در دمای محیط طعم شیرینی خود را از دست داده و ترش میشود.

روش نگهداری از خرمای تر و خشک
جدا از تمام خرماهای معروف و محبوب در بین افراد، روش نگهداری از خرمای تر و خشک به صورت کلی جدا هستند.
خرماهای تر به دلیل اینکه بافت نرمتری داشته و دارای شیره زیادی هستند، حتما باید در یخچال یا فریزر نگهداری شوند چون به سرعت در دمای گرم ترش میشوند.
خرمای خشک هم به دلیل اینکه آنچنان نرم نیست و شیرهای ندارد، طولانیتر عمر میکند. پس برای نگهداری و استفاده دراز مدت آن بهتر است آن را در یخچال قرار دهید. اگرچه در هوای آزاد هم مشکلی پیش نمیآید اما باید حتما در ظرف با درب بسته قرار داد که از گزند حشرات دور بماند.
کلام پایانی
خرماها انواع مختلفی دارند اما در حالت کلی به دو دسته تر و خشک تقسیم میشوند و از دو دسته به نامهای مختلف تقسیم بندی میشوند و در زیر مجموعه تر و خشک قرار میگیرند. اصولا برای افزایش طول عمر خرما بهتر است آن را در یخچال قرار داد چرا که دما خنک و خشک و هیچ حشرهای به داخل خرما نفوذ نمیکند. اگر میخواهید با خرما خوراکیهای خوشمزه به ویژه برای ماه مبارک رمضان درست کنید، میتوانید مطلب تهیه 30 نوع دسر و شیرینی با خرما را مطالعه کنید.