با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به هر قنادی در سراسر شهر سر بزنیم امکان ندارد در ویترین آنها زولبیا و بامیه به چشممان نخورد.این دو شیرینی جذاب و براق پای ثابت سفره افطار و دورهمی های ماه رمضان است. اما این شیرینی ها با وجود کالری بالایی که دارند نگرانی هایی برای همه ما ایجاد می کند.
در مقاله های قبلی از بیسکوپدیا با انواع روش های درست کردن زولبیا و بامیه به خوبی آشنا شدیم.در این مقاله به فوت و فن های مهم در تهیه این نوع شیرینی ها در خانه می پردازیم.پس با ما همراه باشید تا با رعایت نکات گفته شده زولبیا بامیه کم کالری و بازاری برای وعده افطار تدارک ببینید.
چطور زولبیا بامیه ترد و بازاری داشته باشیم؟
برای داشتن زولبیا بامیه ترد و بازاری رعایت چند نکته ساده اما مهم به ما کمک خواهد کرد.
- برای داشتن زولبیا و بامیه ترد و بازاری باید از جوش شیرین استفاده کرد اما همانطور که می دانید این ماده شیمیایی زیان آور است. استفاده از بکینگ پودر یک گزینه بهتر است که می توانیم در ترکیب زولبیا و بامیه استفاده کنیم.زمانی که بکینگ پودر را به ترکیب خمیر خود اضافه کردیم دیگر نباید مواد را خیلی بهم بزنیم زیرا این کار موجب می شود گاز تولید شده از بکینگ پودر که باعث پف کردن خمیر می شود از بین برود.
- هنگام اضافه کردن تخم مرغ ها به خمیر،باید اجازه دهیم خمیر به دمای محیط برسد و بعد تخم مرغ ها را به ترکیب اضافه کنیم در غیر این صورت اضافه کردن تخم مرغ ها به خمیری که دمای بالایی دارد حالت نیم پز به تخم مرغ ها می دهد و در نتیجه خمیر ما خراب خواهد شد.
- استفاده از روغن جامد برای سرخ کردن زولبیا و بامیه ها اصلا توصیه نمی شود و بهتر است از روغن مایع استفاده کنید.
- در هنگام سرخ کردن بامیه ها باید آنها را با فاصله مناسب در ماهیتابه بیاندازیم اگر این کار را با فاصبه کم انجام دهیم فضای کافی برای سرخ شدن بامیه ها وجود ندارد در نتیجه بامیه های ما به خوبی سرخ نخواهند شد و بافت ترد و خوبی نخواهند داشت.
- استفاده از مقدار کمی آبلیمو در مواد اولیه این شیرینی ها در ترد شدن آنها تاثیر زیادی دارد.نگران طعم ترش زولبیا و بامیه خود نباشید زیرا این ترشی آن بعد از سرخ شدن به طور کامل از بین می رود.
- اگر به بوی تخم مرغ حساس هستید پیشنهاد می کنیم استفاده از مقداری وانیل در مواد اولیه خمیر را فراموش نکنید.
- بهتر است بعد از پخت بامیه ها را حدود هفت الی هشت ساعت بدون روکش در یخچال قرار دهیم تا همچنان ترد باقی بمانند و نرم نشوند.
- استفاده از ماست پرچرب یا خمیر مایه ترش به داشتن بامیه ای با بافت بهتر و ترد تر کمک می کند.
- اگر شربت بار که در مقاله های قبلی آموزش دادیم را به خوبی تهیه کنید،قرار دادن زولبیا و بامیه ها در آن باعث ترد و بازاری شدن آنها می شود.
- شربت بار باید غلظتی مشابه با غلظت عسل را پیدا کند برای این کار پیشنهاد می کنیم تمامی موا لازم برای تهیه شربت بار را باهم به مدت یک ربع بجوشانید.شربت بار با غلظت مشابه عسل از خمیر شدن زولبیا و بامیه جلوگیری می کند و باعث ترد و شکننده شدن این شیرینی های خوشمزه می شود.
- به یاد داشته باشید که استفاده از شربت بار در زولبیا و بامیه باهم متفاوت است.در بامیه بعد از پخت آنها را در شربت باری که در دمای محیط سرد شده است می غلطانیم اما زولبیا را باید بلافاصله بعد از سرخ شدن در شربت بار که هنوز دمای خود را حفظ کرده و گرم است قرار دهیم.
راه ها نچسبیدن مواد به قیف
همانطور که می دانید قیف و ماسوره از ابزار های مهم آشپزی و شیرینی پزی هستند که به ما این امکان را می دهند مواد خود را در انواع سایز و شکل درست کنیم.این ابزار در درست کردن زولبیا و بامیه نیز نفش مهمی دارند. برای درست کردن زولبیا و بامیه پیشنهاد ما استفاده از قیف های یک بار مصرف است که قطر تقریبی آنها حدود 7میلی متر می باشد و استفاده از آنها به نسبت قیف های سیلیکونی با پارچه راحت تر است.
اگر خمیر زولبیا و یا بامیه شما دارای بافت نرم و یکنواختی باشد دیگر نگران چسبیدن خمیر به داخل قیف و یا ماسوره نیستیم.در صورتی که بافت خمیر ما حالت چسبندگی داشت می توانیم مقدار کمی آرد به آن اضافه می کنیم.
گزینه دیگری که از چسبیدن خمیر به قیف ماسوره جلوگیری می کند استفاده از مقدار کمی اسپری روغن جداکننده که در قنادی ها و وسایل شیرینی پزی ها موجود است به این مورد کمک خواهد کرد.
چطور زولبیا بامیه کم کالری با مقدارشیرینی کم درست کنید؟
همانطور که مطمئنا میدانید زولبیا و بامیه دارای کالری نسبتا بالایی هستند. هر عدد بامیه متوسط حدود ۸۰ کالری و هر ۱۰۰ گرم زولبیا حدود ۴۵۰ کالری دارد. توجه داشته باشید که معیار ما شیرینی ها بازاری هستند که دارای شهد بسیار زیادی هستند، اگر این شیرینی ها در منزل درست کنیم مطمئنا کالری آنها کمتر خواهد بود.
همانطور که از ظاهر چرب و براق زولبیا و بامیه مشخص است این شیرینی ها کالری بالایی دارند به طور متوسط هر عدد بامیه بازاری حدود 20 کالری و هر 100گرم زولبیا حدود 450 کالری دارد که این مقدار قند و کالری برای هر فردی بالاست.پیشنهاد ما به شما این است اگر در ماه مبارک رمضان هوس این شیرینی های جذاب را کردید در خانه دست به کار شوید و طبق آموزش های داده شده در مقاله های قبلی انواع زولبیا و بامیه با کالری و شکر رژیمی در خانه درست کنید.
یک گزینه رژیمی برای درست کردن این شیرینی ها استفاده از عسل در ترکیب به جای استفاده از شکر است.
برای جلوگیری از شکرک زدن شربت بار ازمقدار کمی آبلیمو در ترکیب آن استفاده می کنیم.
چطور زولبیای رنگی درست کنیم؟
اگر تمایل دارید سفره افطار خود را رنگی رنگی کنید می توانید به جای استفاده از زعفران در ترکیب زولبیا از انواع رنگ طبیعی و مصنوعی استفاده کنید.برای داشتن رنگ قرمز استفاده از آب لبو، زولبیای قهوه ای استفاده از مقدار کمی پودر کاکائو، رنگ بنفش استفاده از مقدار کمی آب گیاه پنیرک و برای داشتن رنگ های سبز،صورتی ، نارنجی و ... می توانید در خمیر خود مقدار کمی رنگ خوراکی مصنوعی استفاده کنید.
کلام آخر
در این مقاله از بیسکوپدیا با فوت و فن های پخت زولبیا و بامیه در خانه به روش های بازاری آشنا شدیم.توصیه می شود مقالات طرز تهیه بامیه خانگی و سالم در ۶ مرحله و همینطور مقاله طرز تهیه زولبیا؛ ترد و شیشهای حتما مطالعه کنید و طبق نکات گفته شده این شیرینی های جذاب را در خانه برای وعده افطار درست کنید و حسابی در کنار خانواده از طعم آن لذت ببرید.