افراد دیابتی به دلیل کنترل قند خون خود باید در مصرف شیرینیها و شیرینکنندهها دقت و احتیاط کنند. امروزه گزینههای متنوعی از شیرینکنندههای مجاز برای افراد دیابتی وجود دارد که میتوانند با استفاده از آنها از مصرف شیرینی لذت ببرند، بدون اینکه نگرانی بابت افزایش قند خون خود داشته باشند. در این مطلب از بیسکوپدیا به معرفی برخی از شیرینکنندههای مجاز برای افراد دیابتی میپردازیم.
1. استویا
استویا یک شیرینکننده طبیعی و کم کالری است که از برگ گیاه استویا به دست میآید. این شیرینکننده بدون اثرات مضر بر سطح قند خون است و میتواند گزینه مناسبی برای افراد دیابتی باشد. علاوه بر این، استویا قند خون را تثبیت کرده و با دیابت نوع ۲ و عوارض آن مقابله میکند. نکته جالبی که در مورد استویا وجود دارد این است که این شیرینکننده نسبت به حرارت پایدار است و بنابراین به راحتی میتوان از آن در پخت و پز استفاده کرد بدون اینکه نگران طعم غذا باشید. شما میتوانید از این شیرینکننده در تهیه شیرینی نخودچی برای دیابتیها استفاده کنید.
2. آسپارتام
آسپارتام یک شیرینکننده مصنوعی غیرمغذی است که از آمینواسیدها تولید میشود و برای افراد دیابتی مناسب است. این شیرینکننده که حدود ۲۰۰ برابر شیرینتر از قند است، مانند برخی از شیرینکنندههای دیگر، کالری صفر ندارد. اما در کل کم کالری بوده و میتواند به عنوان جایگزین مناسب شکر استفاده شود. شما میتوانید در تهیه مینی کوکی رژیمی برای دیابتیها از این شیرینکننده بهره ببرید.
3. سوکرالوز
سوکرالوز از محبوبترین شیرینکننده مصنوعی است که از ساکارز ساختهشده و بسیار شبیه به شکر است. اما تقریباً صفر کالری دارد و شما میتوانید برای تهیه کیک کتو وانیلی از آن استفاده کنید. سوکرالوز با نام تجاری اسپلندا در بازار عرضه میشود. این شیرینکننده با حداقل جذب از بدن عبور میکند و به همین دلیل میتواند، انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی باشد. اما جالب اینجاست که سوکرالوز ۶۰۰ برابر شیرینتر از شکر معمولی بوده و در محصولات غذایی و نوشیدنیهای کم کالری استفاده میشود.
4. ساخارین
ساخارین از جمله شیرینکنندههای مصنوعی و غیر مغذی است که برای انسان بی خطر بوده و میتواند جایگزین مناسبی برای قند و شکر باشد. به همین دلیل به راحتی میتوانید در تهیه کیک شکلاتی کتو از ساخارین استفاده کنید. این شیرینکننده در نوشیدنیها، آب میوهها و غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار میگیرد و به دلیل عدم تاثیر بر سطح قند خون برای افراد دیابتی مناسب است.
5. اریترول
اریترول یک شیرینکننده طبیعی است که به صورت الکل قند وجود دارد. این شیرینکننده دارای گوارش آسان و کالری کمتر از شکر است. به عنوان مثال شما میتوانید در تهیه مافین کتو از این شیرینکننده استفاده کنید. اریترول معمولاً به عنوان جایگزین شکر در محصولات غذایی مانند شکلات، دسرها، چای و قهوه استفاده میشود. این شیرینکننده برای افراد دارای دیابت مناسب است، زیرا در بدن تجزیه نشده و مستقیما از طریق ادرار دفع میشود و به همین دلیل بر اثر گلوکز خون تاثیر کمتری دارد.
کلام آخر
در این مطلب به معرفی ۵ مورد از شیرینکنندههای مجاز برای افراد دیابتی پرداختیم. بیماران دیابتی برای کنترل قند خون و رعایت رژیم غذایی خود نباید به طور پیوسته از قند و شکر معمولی استفاده کنند اما میتوانند در مصرف روزانه خود از این شیرینکنندههای مصنوعی استفاده کنند. با مصرف این شیرینکنندههای مجاز هم میتوانند با خیال راحت از طعم شیرینی لذت ببرند و هم نگرانی بابت نوسان قند خون خود نداشته باشند. البته نباید در مصرف آن زیادهروی کنند و بهتر است قبل از استفاده از هر کدام از این شیرینکنندها با پزشک خود مشورت کنند.