ماه مبارک رمضان با روزه همراه است و در طی روز شما چیزی به جز معده افطار و سحر میل نمیکنید. حتی حالا که نوروز است و این دو مناسبت با هم ترکیب شدهاند، باز هم نکاتی تغذیهای برای رعایت وجود دارد. این که صرفا خود را مشغول به میلکردن انواع شیرینی نوروزی کنید، راه چاره نیست. با ما در بیسکوپدیا همراه باشید تا چند نکته لازم و ضروری را بازگو کنیم.
۱. سحر را حذف نکنید
همانطور که گفته میشود، صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است و این موضوع در ماه رمضان اهمیت بیشتری پیدا می کند. اگرچه حذف سخر برای داشتن خواب بیوقفه راهحلی مناسب به نظر برسد، نباید این کار را انجام دهید. شما میتوانید لیست غذاهای برنجی برای سحری را در بیسکوپدیا مطالعه و از آن ایده بگیرید. نخوردن سحری باعث طولانیشدن دوره روزهداری میشود؛ زیرا بدن شما باید به وعده غذایی قبلی تکیه کند تا تمام مواد مغذی و انرژی شما را تا افطار تامین کند.
بهدلیل طولانیتر بودن ساعات روزهداری، احتمال کمآبی و خستگی در طول روز بیشتر میشود. پس در طول سحری شربت آبلیمو هم بنوشید. علاوه بر این، نخوردن سحری هم باعث تشویق به پرخوری عصبی و افزایش اشتها در طول وعده افطاز میشود که میتواند نتایجی مثل افزایش وزن ناگهانی هم در پی داشته باشد. بنابراین، این وعده را جدی بگیرید.
۲. در طول افطار پرخوری نکنید
همانطور که ترک سحری توصیه نمیشود ، پرخوری در زمان افطار نیز میتواند به بدن شما آسیب برساند. افطار باید یک وعده غذایی متعادل و مغذی باشد و نه یک ضیافت. بهویژه پرخوری و مصرف زیاد غذاهای پرچرب ممکن است، منجر به اشتهای کاذب و افزایش وزن شود.
برای این کار، بهتر است، سرعت خود را در طول این وعده کم کنید و از غذاهای نونی افطار هر لقمه غذای خود لذت ببرید. همچنین، از نوشیدنیهایی مثل شربت سکنجبین و شربت خاکشیر و تخم شربتی در طول افطار استفاده کنید.
۳. عدم مصرف غذاهای سرخ شده، شور و پر قند
غیرمعمول نیست که روزهداران در زمان غذاخوردن با غذاهای چرب، سرخ شده و شیرین مثل انواع زولبیا و بامیه به خود پاداش دهند. در حالی گکه این غذاها در کوتاه مدت احساس خوبی به شما میدهند اما مصرف بیش از اندازه آن میتواند روزه گرفتن روز بعد را سخت تر کند. بهجای این مواد پرچرب با شیرینی فراوری شده، میتوانید از حبه خرما استفاده کنید.
علاوهبر این، مصرف غذاهای چرب و شیرین نیز باعث سستی و خستگی میشود. همچنین، باید مصرف نمک خود را به خصوص در زمان سحر محدود کنید؛ زیرا این امر تشنگی را افزایش میدهد.
در عوض، سعی کنید غذاهایی از تمام گروههای غذایی اصلی از جمله: میوهها و سبزیجات، برنج و غذاهای جایگزین، و همچنین گوشت و جایگزینهای آم را ترکیب کنید. مصرف غذاهای غنی از فیبر در ماه رمضان نیز ایده آل است؛ زیرا دیرتر از غذاهای فرآوری شده هضم میشوند. بنابراین، شما برای مدت طولانیتری احساس سیری خواهید کرد.
۴. تا حد امکان آب بنوشید
نوشیدن آب تا حد امکان بین افطار و سحر خطر کم آبی بدن را در طول روزه داری کاهش میدهد.
تمام تلاش خود را برای نوشیدن حداقل ۸ لیوان مایعات قبل از سحر و بعد از غروب خورشید انجام دهید. مایعات شامل آبمیوه، شیر، نوشیدنی و سوپ است اما آب بهترین انتخاب است. شما همچنین باید مصرف نوشیدنیهای رفع عطش را در طول این وعدهها جدی بگیرید تا از این خطرات دور بمانید.
کلام پایانی
شاید فکر کنید که چالش اصلی ماه رمضان، غذا نخوردن است اما مهمترین چالش در این مدت، مصرف غذاهای مناسب و رعایت نکات تغذیه ای ماه رمضان خواهد بود. در غیر اینصورت، بهخاطر تحمل گرسنگی و نرسیدن مواد لازم به بدن، دچار مشکلات جدی خواهید شد. در این مطلب از بیسکوپدیا به ۴ نکته کلی در این امر اشاره کردهایم تا با رعایت آن این ۳۰ روز و عبادت خود را به بهترین شکل ممکن به پایان برسانید.